top of page
Zoeken

Geen belasting bij voor zzp'er en vof bij winst van 30.439

Regelmatig krijgen wij van onze zzp’ers de vraag hoeveel de winst mag zijn zonder belasting te betalen of in dit wel eigenlijk mogelijk is. Het is mogelijk om een winst te behalen zonder belasting te betalen. In deze blog gaan wij hier dieper op in aan de hand van een voorbeeld. In ons voorbeeld gaan wij uit van de volgende punten:

  • het urencriterium wordt behaald;

  • er zijn geen aanvullende nevenactiviteiten verricht;

  • er zijn geen kosten die beperkt of niet aftrekbaar zijn;

  • er wordt niet privé gereden met een zakelijke auto.

Na aftrek van de kosten blijft uit de fiscale winst- en verliesrekening € 30.439,- over aan resultaat. Om tot de belastbare inkomsten kan het volgende staartje opgesteld worden:


Winst volgens W&V: 30.439


Zelfstandigenaftrek: - 6.670

Startersaftrek: - 2.123

Winst voor mkb-winstvrijstelling: 21.646

mkb-winstvrijstelling: - 3.030


Belastbare inkomsten: 18.616


Na het berekenen van de belastbare winst zijn we er nog niet. Als ondernemer in box 1 kan nog geprofiteerd worden van aftrekposten. Deze kunnen gezien worden als kortingen gezien onze overheid werken blijft stimuleren.


Belasting box 1 37,1%: 6.906

Algemene heffingskorting: -2.837

Arbeidskorting: -4.069

Te betalen belasting: nihil


Wij willen de lezers op attenderen dat de zorgverzekeringswet (ZVW) van toepassing blijft. Dit is een sociale premie dat betaald wordt over het belastbare inkomen. in 2021 is het ZVW-tarief: 5,75%. Over 18.616 bedraagt de te betalen ZVW-premie: 1.070.


In dit korte artikel hebben wij uitgelegd hoeveel een ondernemer in box 1 mag verdienen. We hebben het artikel zo kort mogelijk te houden, zodat het lekker overzichtelijk blijft om ervoor te zorgen dat de lezer eenvoudig doorheen kan scrollen. Deel het bericht op social media of andere box 1 ondernemers hiervan op de hoogte te stellen.


Benieuwd naar wat wij hierover voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden.


36 weergaven
bottom of page